Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Monday, September 26, 2011

Ett till bloggbröllop




Fast ett gammalt denna gången. Underbara Clara, som för övrigt har en helt underbar blogg, visade nämligen upp bilder från sitt bröllop i sin blogg nyligen. Är inte hennes bröllopsklänning helt underbar? Tydligen är det hennes syster som designat den, vilket gör den ännu trevligare, tycker jag. Dessutom kostade den enligt Clara bara några hundralappar. Imponerande! Så billiga bröllopsklänningar är det inte många som lyckas fixa, med ett så lyckat resultat dessutom.

Tuesday, September 20, 2011

Kändisbröllop





Marcus Birro gifte sig nyligen med sin Jonna, i Venedig av alla ställen, och Jonna har lagt ut några bilder på bröllopet i sin blogg.
Tycker de ser jättefina ut båda två, men synd att man inte fick se hela klänningen och lite mer detaljer...

Saturday, September 17, 2011

Fin hårdekoration bröllop

Enkel och stilren, och perfekt för den som vill ha något lite mer ovanligt i håret.

(bildkällan)

Tuesday, September 13, 2011

Monday, September 12, 2011

En guide till att planera ett billigt bröllop


Att det är dyrt att gifta sig, vet nog de flesta om, men det går faktiskt att komma billigare undan. Själv hade jag inget budgetbröllop, dels på grund av tidsbrist men även för att jag inte är särskilt pysslig av mig. Dock har jag flera kompisar som lyckats ha riktigt billiga bröllop, och känner därför till en hel del tips och tricks när det gäller just att anordna ett billigt bröllop, som jag tänkte dela av mig nu:

Börja planeringen i god tid.

Detta är a och o för att komma billigt undan. Då har du nämligen möjlighet att utnyttja olika erbjudanden, rabatter och även boka alla de billigaste alternativen, som annars kan vara fullbokade lite senare.

Gör en lista på vad du prioriterar.

Om du vill ha ett billigt bröllop måste du nämligen ge avkall på något, du kan inte ha det dyraste av allt. Därför måste du bestämma dig för vad du tycker är viktigt, och vad du kan tänka dig att göra avkall på. Detta är nämligen individuellt, och vad jag tycker är mindre viktigt kanske är jätteviktigt för dig.

Några saker många dock gör avkall på är dock:

Mängden mat, man måste inte äta enorma mängder av allt, och gästerna behöver inte ha 1000 valmöjligheter, ett par räcker gott och väl. Att ha en buffe istället för bordsservering är också ett bra sätt att komma billigare undan när det gäller mat, och kan faktiskt vara mycket trevligt.

Bröllopsklänningen, det går nämligen att köpa jättefina och billiga brudklänningar via nätet. Gäller förstås även brudtärnornas kläder, dock är brudgummens kläder svårare att köpa den vägen. Även slöja, skor och smycken är billigare på nätet.

Inbjudningarna. Dessa kan nämligen göras själv av den som är pysslig av sig. Ganska tidskrävande, framför allt om man ska bjuda många gäster, men kan även vara ganska kul.

Låna ett fordon att ha som transportmedel. De flesta känner någon som har någon form av kul fordon man kan låna. Annars funkar även den vanliga gamla bilen, med dekorationer bra.

Dekorationer i festlokalen. Kan också sättas ihop av den pysslige på egen hand.

Blommor. Kan plockas i naturen. Gäller både blommor för dekoration och brudbukett.

Musik och underhållning. Be någon av gästerna hjälpa till med detta. Ofta behövs inte DJ, ett band och liknande, utan det räcker ofta gott och väl med en bra musikanläggning som en vän kan sköta.

Sist men inte minst!

Nämn aldrig att det är ett bröllop det gäller om du inte måste. Så väl tårtor, blommor och annat tenderar nämligen att dra iväg prismässigt då. Prata istället om ”en större fest” utåt mot leverantörer.

(bild från Wedding Clip Art)