Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Monday, October 28, 2013

Är det en god ide att hyra bröllopsklänning eller inte?

Eftersom bröllopsklänningar är så dyra idag, försöker många komma på sätt att komma över bröllopsklänningar billigare. Ett sådant sätt är förstås att köpa bröllopsklänningen på nätet, något jag själv gjorde när jag gifte mig, och även skrev mer ingående om här. Men ett annat alternativ kan vara att hyra bröllopsklänning. Om detta är något du överväger, kommer här lite bra information om detta, så att du vet lite vad som gäller.

För det första är det inte så billigt att hyra bröllopsklänning som många tror. Visst blir det ofta billigare än att köpa en, men exakt vad det kostar, beror på vilken bröllopsklänning du vill hyra, var du hyr den och så vidare, så räkna inte med att det kommer att vara snorbilligt, för det är det sällan.
I regel kostar dock de flesta bröllopsklänningar mellan 2 000 och 3 000 kronor att hyra.

De flesta företag som sysslar med uthyrning av bröllopsklänningar hyr även ut kläder till brudgummen. Hyr man mer än ett klädesplagg, kan man ofta få någon slags rabatt, så när du ändå överväger detta, fundera på om du inte behöver något till den blivande maken med.

Bröllopsklänningar hyrs per dygn, så vill du ha klänningen i någon dag innan du kommer att använda den, kommer du att behöva betala extra för detta. Skulle det vara så att man spiller eller har sönder klänningen man hyr på något vis, kommer även detta att innebära en extra kostnad för dig. Hos en del uthyrare av bröllopsklänningar kan man dock försäkra sig mot detta, mot en extra kostnad.

På de flesta större orter finns det företag som man kan vända sig till för uthyrning av bröllopsklänning, men skulle detta inte finnas på din ort, kan du även vända dig till ett nätbaserat företag med samma verksamhetsområde, även detta finns nämligen. Du hittar lätt både uthyrare av bröllopsklänningar på din ort, samt nätbaserade företag som sysslar med denna typ av uthyrning med hjälp av sökmotorer.

Om du inte alls vet vad du kommer att vilja ha din bröllopsklänning till efter bröllopet kan det därför absolut vara en bra ide att försöka hyra klänningen istället!

No comments:

Post a Comment