Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Saturday, March 17, 2012

Musik till bröllop: Så gör du bra val

En annan sak som många har bekymmer med är vilken bröllopsmusik man ska spela på bröllopet. Alla vill ju nämligen spela de låtar på bröllop som man gillar själv, från bröllopsmusik i kyrkan till musik till bröllopsfest, men vad gör man egentligen om man som brudpar inte kan enas om detta, eller om man tror att gästerna inte kommer att uppskatta den bröllopsmusik som man själv kanske gillar? Här kommer en del tips:

Välj musik som ni själva gillar

Detta är viktigt, framför allt när det gäller den vigselmusik som ska spelas, för det är trots allt ert bröllop, och det allra viktigaste är trots allt att bröllopet blir minnesvärt för er.
Om ni inte kan enas om vilken sorts musik på bröllop ni som brudpar gillar kan man även kompromissa genom att låta varandra välja ett visst antal låtar på bröllop var.

Välj inte allt för extrem musik
T.ex. superhård hårdrock, punk, väldigt avancerad opera och liknande kan nämligen vara jobbigt framför allt för äldre personer och barn att lyssna på, och ibland är denna typ av bröllopsmusik i kyrkan inte ens tillåten. Så försök gärna hålla merparten av musiken så "mainstream" som det går, så att den tilltalar så många som möjligt.

Anpassa musiken
Med detta menar jag framför allt att ha i åtanke hur musiken ska spelas. Ska ni ha ett band är nämligen en annan sorts musik lämplig än om ni hyr in en DJ eller har en musikanläggning som musiken kommer ifrån. Om ni har ett band som ska spela, är det även viktigt att ni tänker på vilket arrangemang ni vill ha på de låtar på bröllop som ska spelas, utöver själva låtarna.
Se till så att ni har tillräckligt med bröllopsmusik
Ett vanligt misstag många gör är nämligen att inte välja ut tillräckligt många låtar att spela. Så glöm inte att det inte bara är bröllopsmusik i kyrkan och vigselmusik som ska väljas ut, istället är merparten av den musik ni behöver välja ut musik till bröllopsfest, som man kan dansa till. I många fall stannar folk kvar på en bröllopsfest betydligt längre än vad man kan tro, så se till så att musiken räcker till, även om gästerna skulle bestämma sig för att stanna kvar lite längre på festen.

Ha roligt

Visst är utbudet av musik som man kan välja att spela på bröllopet enormt, men låt inte detta stressa upp er. Låt det istället ta tid att välja vilken musik på bröllop ni skulle vilja ha. Detta kan nämligen vara enormt roligt, då man får möjlighet att lyssna på många låtar som man kanske hade glömt bort att man gillade.

(bildkälla 1 och bildkälla 2)

No comments:

Post a Comment