Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Monday, December 5, 2011

Att bestämma datum för bröllopet

Många har en ungefärlig ide om när de vill gifta sig när de börjar planera sitt bröllop. Men att välja bröllopsdatum helt efter eget tycke och smak är inte alltid det bästa alternativet. Istället bör man även ha följande saker i åtanke när man sätter ett datum:

Undvik att sätta bröllopet allt för nära stora högtider och helgdagar, eftersom många reser i samband med dessa eller har andra planer.

Undvik även att lägga bröllopet på ett datum då ett stort evenemang som många tittar på på TV går av stapeln, exempelvis VM i fotboll, Melodifestivalen, och så vidare, eftersom det inte är särskilt kul om gästerna blir distraherade av att försöka kolla sådana resultat under bröllopsmiddagen.

Boka alltid både kyrka och lokal innan ni berättar för någon om datumet. Om ni vill gifta er under sommaren, då mycket i bröllopsväg är fullbokat, är detta speciellt viktigt, eftersom man ofta på grund av detta kan behöva ändra sina planer för att det man ville boka inte fanns ledigt.

(bildkällan)

No comments:

Post a Comment