Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Monday, December 19, 2011

Några tips gällande att välja brudbukett

Att välja rätt brudbukett har ju varit uppe här på bloggen några gånger redan, men eftersom just detta är något som orsakar mycket huvudbry för en del tänkte jag dela med mig av några tips till som handlar om just detta:

Välj en bukett som passar bröllopets stil
Om bröllopet är väldigt pråligt och påkostat, bör nämligen även själva buketten vara detta för att inte se allt för bortkommen ut och en enklare bukett passar förstås bättre på ett mer stilrent och minimalistiskt bröllop.

Försök matcha färgmässigt
Exakt vad man matchar med är mindre viktigt än att man faktiskt gör det. Har ni ett färgtema så är det givetvis snyggt att något i buketten följer detta tema, men det kan även vara att matcha brudgummens skjorta, slips eller något annat. Genom att matcha buketten färgmässigt med något annat åtminstone så skapas dock en röd tråd i sammanhanget, vilket brukar bli väldigt snyggt.

Följ säsongen
Om ni gifter er på sommaren, passar sommarblommor givetvis bäst, medan den som gifter sig på vintern gör klokt i att använda något lite mer vintrigt i buketten. Detta kommer av sig själv för de flesta när de väljer buketter men är ändå värt att upprepas.

Välj din favoritblomma om det går
Alla har vi olika favoritblommor och genom att välja favoritblomman i buketten blir din brudbukett mer personlig, vilket alltid är bra.

(Liljekonvaljer, som syns på bilden ovan, är mina egna favoritblommor. Bild från Allt om Bröllop)

No comments:

Post a Comment