Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Tuesday, October 25, 2011

När ska man öppna sina bröllopsgåvor?

När man gifter sig får man normalt en hel del bröllopspresenter av gästerna, eftersom det är en tradition att brudparet får bröllopsgåvor av gästerna. Många som inte ens kan gå på bröllopet skickar också presenter till brudparet, dock ofta av lite billigare slag.

Vad många brudpar dock tycker att det är svårt att fatta beslut om är när dessa bröllopspresenter ska öppnas. Svaret är att detta är helt upp till er själva. En del gör det efter middagen, om en sådan hålls, medan andra väljer att bjuda in alla gäster till presentöppning en dag efter bröllopet, och andra öppnar helt enkelt sina bröllopsgåvor på tu man hand, utan gäster.

Vad som egentligen funkar bäst beror på ert eget tycke och smak. Många tycker att det är mycket nog med bröllopet i sig, och undviker därför helst att även behöva tänka på presenterna under bröllopet, medan andra tycker att det är trevligt att alla får se vad man fått (detta gäller framför allt om man förväntar sig många roliga presenter av gästerna, en rolig bröllopspresent kan ju både vara rolig att visa upp, och kan även roa andra än er själva).

Om ni väljer att inte öppna presenterna under festen, utan väljer ett av de andra alternativen, är det bra om ni kommer ihåg att föra bort alla bröllopspresenter från bröllopslokalen efter att bröllopet är över, annars kan en del av dem komma bort, och det kan ju till och med bli inbrott i lokalen!

Jag och min man valde att öppna våra presenter privat, vi visste nämligen att vi inte skulle hinna med det under bröllopet, och hade även många långväga gäster som inte hade velat vara kvar en dag till för att se på presentöppning, men det verkar vara väldigt vanligt att man gör detta tillsammans med gästerna. Jag tycker att det kan vara ett mycket trevligt inslag under en fest, men ta hänsyn till hur bröllopet ser ut i övrigt, samt om gästerna är intresserade av att se sin bröllopsgåva visas upp eller inte.

(bild från Bridal Makeups)

No comments:

Post a Comment