Jag planerar just nu mitt eget bröllop, och bloggar därför om allt dom handlar om bröllopp, bröllopsresor, bröllop utomlands samt annat som hör en bröllopsfest till.

Thursday, November 3, 2011

Ovanliga och unika förslag på bröllopslokal i Stockholm

Om du ska gifta dig i Stockholm, har du tur. I Stockholm finns det nämligen hur många fina lokaler som passar jättebra för bröllop som helst. Här kommer en lista på några av mina favoriter:
Stallmästaregården, som är Stockholms äldsta värdshus. Anor tillbaka till 1600-talet och jättefin, historisk miljö. Har dessutom flera rum som gästerna kan bo på, och en fantastisk restaurang.
Hallwylska museet, som är ett palats (ja, faktiskt!) i privat ägo, och riktigt fint. Har både större och mindre lokaler, alla jättefina, beroende på hur stort bröllop du planerar.
Långholmens festvåning. Låter kanske lite konstigt, men själva festvåningen är faktiskt jättefin. Även denna våning har anor tillbaka till 1600-talet och präglas av äkta herrgårdsstil. Inget fängelsebröllop, med andra ord, även om man nog kan skoja till det i olika tal och liknande om man håller bröllopet här.
Grand Hotel. Det bästa valet om man väljer att boka ett hotell för sitt bröllop, något som är mycket vanligt utomlands. (I New York hålls t.ex. ofta societetsbröllop på olika lyxhotell i staden)
Grands festvåning är stor och byggdes år 1874.

(bilder från Lindisma, Sevardhet, Boka Julbord och Grand Hotel)

No comments:

Post a Comment